Dumplings med färs och ingefära

Table
  1. Dumplings med färs och ingefära
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Dumplings med färs och ingefära

Ingredienser:

  • 500g färs (t.ex. fläsk, kyckling eller nötkött)
  • 3-4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 matskedar sojasås
  • 2 teskedar sesamolja
  • 1 tesked färsk riven ingefära
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar
  • 1 paket dumplingsskal
  • 1/4 kopp vatten
  • Vegetabilisk olja för stekning

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör så här:

  1. Blanda färs, vitlök, lök, sojasås, sesamolja, ingefära, salt och svartpeppar i en skål. Rör om tills allt är väl blandat.
  2. Ta ett dumplingsskal i handen, lägg en tesked av färsblandningen i mitten av skalet.
  3. Fukta kanten av skalet med lite vatten och vik sedan dumplingen på mitten, tryck på kanterna för att försegla.
  4. Värm upp en stekpanna med lite vegetabilisk olja på medelhög värme.
  5. Lägg dumplingarna i stekpannan och stek dem i 2-3 minuter på varje sida tills de får en gyllene färg.
  6. Tillsätt 1/4 kopp vatten i stekpannan och täck med ett lock. Låt dumplingarna ångas i ca 5-7 minuter eller tills de är genomkokta.
  7. Servera dumplingsna varma och njut av!
Slush på vattenmelon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up