Drömtårta

Table
  1. Recept: Drömtårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Drömtårta

Ingredienser:

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 175 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl färska bär (t.ex. jordgubbar eller blåbär)
  • Florsocker (till dekoration)
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C.
  2. I en stor skål, blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver.
  3. Tillsätt smöret i kuber och bearbeta med fingrarna till en smulig massa.
  4. Häll i mjölken och tillsätt äggen, ett i taget, och blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad rund form.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter, eller tills tårtan är gyllenbrun och en provsticka kommer ut ren.
  7. Låt tårtan svalna helt på ett galler.
  8. När tårtan är kall, dela den i två bottnar.
  9. Vispa grädden och bred ett jämnt lager över den undre bottnen.
  10. Strö över valfria bär och lägg på den övre bottnen.
  11. Sikta florsocker över tårtan för dekoration.
  12. Tårtan är nu klar att serveras!
Risgrynspudding med saftsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.