Feijoada (Brasiliansk böngryta)

Table
  1. Recept på Feijoada - Brasiliansk böngryta
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Feijoada - Brasiliansk böngryta

Ingredienser:

  • 400g svarta bönor
  • 200g fläskkött, t.ex. rimmat fläsk eller revben
  • 200g nötkött, t.ex. högrev eller bog
  • 150g korv, t.ex. chorizo eller kielbasa
  • 1 lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, skivade
  • 2 tomater, hackade
  • 1 apelsin, saften
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Tillagning:

  1. Tillsätt de svarta bönorna i en stor kastrull med vatten och låt dem koka i 1 timme tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg åt sidan.
  2. Stek fläskköttet och nötköttet i en stekpanna med olivolja tills de är genomstekta och fått en fin färg. Lägg åt sidan.
  3. I samma stekpanna, stek korven tills den är genomstekt och fått lite färg. Lägg åt sidan.
  4. I en stor gryta, stek löken och vitlöken tills de är mjuka och genomskinliga.
  5. Tillsätt därefter morötter och tomater till grytan och stek i 5 minuter.
  6. Tillsätt de kokta bönorna, det stekta köttet och korven i grytan.
  7. Tillsätt apelsinsaft, spiskummin, salt och peppar. Rör om och låt grytan koka på medelvärme i 30 minuter.
  8. Servera Feijoada varm med ris och apelsinskivor som tillbehör.
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Tips: Feijoada är ännu godare dagen efter tillagning när smakerna har fått chansen att utvecklas ytterligare.

Ischoklad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.