Kycklingpaj med paprika
Kycklingpaj med paprika
Ingredienser:
- 300g kycklingfilé
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak
- 1 rulle färsk pajdeg
Gör så här:
- 1. Skär kycklingfiléerna, paprikorna och löken i bitar.
- 2. Hetta upp en stor stekpanna med smör och stek kycklingen tills den är genomstekt. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan.
- 3. I samma stekpanna, stek löken samt paprikorna tills de är mjuka och genomstekta.
- 4. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 1 minut.
- 5. Häll i grädde och mjölk i stekpannan och rör om.
- 6. Vispa ut vetemjöl i en separat skål med lite vatten för att undvika klumpar. Tillsätt sedan vetemjölsblandningen till stekpannan, rör om väl och koka upp tills såsen börjar tjockna.
- 7. Tillsätt den stekta kycklingen i stekpannan och rör om så att kycklingen täcks av såsen. Smaksätt med salt och peppar efter smak.
- 8. Lägg ut pajdegen i en pajform och fyll den med blandningen av kyckling och paprika.
- 9. Grädda pajen i ugnen enligt anvisningarna på pajdegen tills den har fått en gyllene färg, vanligtvis cirka 20-25 minuter.
- 10. Servera pajen varm och njut!
Varianter:
Om du vill kan du lägga till andra grönsaker som broccoli eller champinjoner i pajfyllningen.