Accras de morue – Krispiga fiskbollar

Table
  1. Accras de morue – Krispiga fiskbollar
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Accras de morue – Krispiga fiskbollar

Ingredienser:

  • 500g torkad torsk
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Pad Thai

Gör såhär:

  1. Lägg den torkade torsken i en stor skål och täck med kallt vatten. Låt den ligga i blöt i minst 24 timmar för att avlägsna saltet. Byt vatten minst tre gånger under den här perioden.
  2. Skala och hacka lök, vitlök, röd chili, persilja och koriander.
  3. Häll av det sista vattnet från torsken och krama ur överflödigt vatten.
  4. I en stor skål, smula torsken fint med händerna och tillsätt lök, vitlök, röd chili, persilja och koriander.
  5. I en separat skål, vispa äggen lätt. Tillsätt äggen till torskmassan och blanda väl.
  6. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, paprikapulver, cayennepeppar och salt till torskmassan. Blanda tills allt är väl kombinerat och massan är klibbig men hanterbar.
  7. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme.
  8. Forma små bollar av torskmassan och lägg dem försiktigt i den heta oljan. Stek bollarna tills de blir gyllenbruna och krispiga på alla sidor.
  9. Lyft upp bollarna och låt dem rinna av på hushållspapper.
  10. Servera accras de morue som aptitretare eller som en del av en huvudrätt. De passar utmärkt med en het sås eller en kall dip.
Baconlindad kyckling med hasselbackspotatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up