Banh xeo – Vietnamesiska pannkakor

Table
  1. Banh xeo - Vietnamesiska pannkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Banh xeo - Vietnamesiska pannkakor

Ingredienser:

  • 200g risvete
  • 300ml kokosmjölk
  • 150ml vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 lök, skivad
  • 200g fläskkött, strimlat
  • 200g räkor, skalade och rensade
  • 100g böngroddar
  • 1 gurka, strimlad
  • 10-12 myntablad
  • Nuoc cham-sås för servering
  • Olja för stekning
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Blanda risvete och kokosmjölk i en skål och låt det stå och dra i ca 30 minuter.
  2. Tillsätt vatten, gurkmeja, salt och peppar till smeten och vispa väl.
  3. Stek löken i olja i en stekpanna tills den blir mjuk och genomskinlig.
  4. Tillsätt fläskköttet och stek tills det är genomstekt.
  5. Tillsätt räkorna och låt de steka tills de blir rosafärgade.
  6. Ta ut lök, fläskkött och räkor ur pannan och lägg åt sidan.
  7. I samma panna, tillsätt olja och häll i en slev av pannkakssmeten.
  8. Snurra pannan runt för att täcka hela botten med smeten.
  9. Strö ut lite böngroddar, lök, fläskkött och räkor på halva pannkakan.
  10. Vik pannkakan över fyllningen och stek på medelvärme tills den blir gyllenbrun och knaprig.
  11. Upprepa processen tills smeten och fyllningen tar slut.
  12. Servera Banh xeo varm med strimlad gurka, myntablad och nuoc cham-sås som tillbehör.

Viktigt:

You may also be interested in:  Klassisk kalops

Banh xeo är bäst när den serveras direkt efter tillagning för att behålla sin knapriga konsistens.

Kycklingklubbor i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up