Gateaus franskbröd

Table
  1. Recept på Gateaus franskbröd
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Gateaus franskbröd

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 10g jäst
  • 10g salt
  • 350ml vatten
  • En nypa socker
  • Smör till pensling
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tillagning:

  1. A) Fördeg: Blanda jäst, mjöl och vatten. Låt stå i 30 minuter tills den jäser upp.
  2. B) Degblandning: Tillsätt salt och socker i fördegen och blanda väl.
  3. C) Knådning: Knåda degen för hand eller med en köksmaskin tills den blir elastisk och slät.
  4. D) Jäsa: Lägg degen i en skål, täck med plastfolie och låt den jäsa i cirka 1 timme eller tills den dubblar sin storlek.
  5. E) Formning: Ta ut degen på en mjölad yta och forma den till en baguette-form. Lägg den på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  6. F) Jäsning: Täck brödet med en handduk och låt det jäsa i ytterligare 30 minuter.
  7. G) Grädda: Förvärm ugnen till 230°C. Pensla brödet med smält smör och grädda i cirka 20-25 minuter tills det får en vacker gyllene färg.
  8. H) Servering: Låt brödet svalna något innan du serverar det. Skär det i skivor och njut!
Ångbåtsbiff
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up