Ångad torsk

Table
  1. Ångad Torsk
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Ångad Torsk

Ingredienser:

  • 500g torskfilé
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk färsk dill
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Baconlindad fläskfilé

Tillagning:

1. Skär torskfilén i portionsbitar och lägg dem i en ångkokare eller ångkokningsinsats.

2. Pressa saften från citronen över torsken och strö över finhackad vitlök.

3. Tillsätt vinet, vatten och färsk dill i ångkokaren, och krydda allting med salt och peppar efter smak.

4. Ånga torsken i cirka 10-12 minuter, eller tills den blir vit och flagnar lätt med en gaffel.

5. Smält smöret i en liten kastrull eller i mikrovågsugnen.

You may also be interested in:  Punschrullar

6. Servera den ångade torsken med smält smör och strö över lite extra dill för extra smak.

7. Njut av den ångade torsken tillsammans med en sallad eller dina favoritgrönsaker!

Thaisoppa med kyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up