Ångad torsk
Ångad Torsk
Ingredienser:
- 500g torskfilé
- 1 citron
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 2 msk färsk dill
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
1. Skär torskfilén i portionsbitar och lägg dem i en ångkokare eller ångkokningsinsats.
2. Pressa saften från citronen över torsken och strö över finhackad vitlök.
3. Tillsätt vinet, vatten och färsk dill i ångkokaren, och krydda allting med salt och peppar efter smak.
4. Ånga torsken i cirka 10-12 minuter, eller tills den blir vit och flagnar lätt med en gaffel.
5. Smält smöret i en liten kastrull eller i mikrovågsugnen.
6. Servera den ångade torsken med smält smör och strö över lite extra dill för extra smak.
7. Njut av den ångade torsken tillsammans med en sallad eller dina favoritgrönsaker!