Äppel- och plommonkompott

Table
  1. Recept på Äppel- och Plommonkompott
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Äppel- och Plommonkompott

Ingredienser:

  • 4 äpplen, skalade och tärnade
  • 6 plommon, urkärnade och skivade
  • 1 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 1 dl vatten
You may also be interested in:  Quiche Lorraine

Gör så här:

  1. Blanda socker, vatten och kanelstång i en kastrull och låt koka upp.
  2. Tillsätt tärnade äpplen och skivade plommon i kastrullen.
  3. Låt kompotten sjuda på låg värme i cirka 10-15 minuter tills frukten är mjuk.
  4. Ta bort kanelstången.
  5. Servera den varma äppel- och plommonkompotten som den är eller tillsammans med vaniljglass.
Rårakor i våffeljärn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up