Köttbullar i tomatsås
Köttbullar i tomatsås
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 lök, finhackad
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk olja
Gör så här:
- Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt stå i ca 5 minuter.
- Stek löken i olja tills den är mjuk och lätt gyllene.
- I en separat skål, blanda köttfärs, ägg, salt, svartpeppar, den mjölk-vältränade ströbröd och den stekta löken.
- Krama och rulla små köttbullar av färsen.
- Stek köttbullarna i olja i en stekpanna tills de är genomstekta och har fått fin färg.
Tomatsås:
Brukar servera köttbullarna i en enkel tomatsås. För att göra såsen kan du använda:
- 1 burk krossade tomater
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 tsk socker
- 1/2 tsk torkad basilika
- 1/2 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
Stek vitlöken i en kastrull tills den är mjuk. Tillsätt krossade tomater, socker, basilika och oregano och låt sjuda tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med tomatsås, kokt potatis och lingonsylt. Smaklig måltid!