Köttbullar i tomatsås

Table
  1. Köttbullar i tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tomatsås:

Köttbullar i tomatsås

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja

Gör så här:

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt stå i ca 5 minuter.
  2. Stek löken i olja tills den är mjuk och lätt gyllene.
  3. I en separat skål, blanda köttfärs, ägg, salt, svartpeppar, den mjölk-vältränade ströbröd och den stekta löken.
  4. Krama och rulla små köttbullar av färsen.
  5. Stek köttbullarna i olja i en stekpanna tills de är genomstekta och har fått fin färg.

Tomatsås:

Brukar servera köttbullarna i en enkel tomatsås. För att göra såsen kan du använda:

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Stek vitlöken i en kastrull tills den är mjuk. Tillsätt krossade tomater, socker, basilika och oregano och låt sjuda tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.

Servera köttbullarna med tomatsås, kokt potatis och lingonsylt. Smaklig måltid!

Räkwok med ingefära och soja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up