Dhal indisk linsgryta

Table
  1. Recept: Dhal - Indisk Linsgryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Dhal - Indisk Linsgryta

Ingredienser:

  • 2 dl röda linser
  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st tomat
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk chili
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

You may also be interested in:  Lussebullar

Gör så här:

  1. Hacka löken, vitlöken och tomaten.
  2. Skölj linserna i kallt vatten.
  3. Fräs löken och vitlöken i olivolja tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt gurkmeja, spiskummin, koriander och chili. Stek i ytterligare några minuter.
  5. Tillsätt de hackade tomaterna och rör om ordentligt.
  6. Häll i linserna och grönsaksbuljongen. Koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 20 minuter tills linserna är mjuka.
  7. Tillsätt salt och rör om.
  8. Ta bort från värmen och låt svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tips: Servera dhalen med nykokt basmatiris och toppa med färsk koriander.

Ugnsgratinerad falukorv
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up