Dhal indisk linsgryta
Recept: Dhal - Indisk Linsgryta
Ingredienser:
- 2 dl röda linser
- 1 st lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st tomat
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 1 tsk chili
- 3 dl grönsaksbuljong
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Hacka löken, vitlöken och tomaten.
- Skölj linserna i kallt vatten.
- Fräs löken och vitlöken i olivolja tills de blir mjuka.
- Tillsätt gurkmeja, spiskummin, koriander och chili. Stek i ytterligare några minuter.
- Tillsätt de hackade tomaterna och rör om ordentligt.
- Häll i linserna och grönsaksbuljongen. Koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 20 minuter tills linserna är mjuka.
- Tillsätt salt och rör om.
- Ta bort från värmen och låt svalna något innan servering.
Tips: Servera dhalen med nykokt basmatiris och toppa med färsk koriander.