Skink- och broccolipaj
Recept: Skink- och broccolipaj
Ingredienser:
- 200 g rökt skinka
- 1 broccolihuvud
- 1 lök
- 200 g riven ost
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- Salt och peppar efter smak
- Smör till stekning
- 1 rulle pajdeg
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Skär skinkan i små tärningar.
- 3. Skala och hacka löken.
- 4. Dela broccolin i små buketter och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter.
- 5. Smörj en pajform med smör och klä den med pajdegen.
- 6. Stek skinktärningarna och löken i smör tills de får en gyllene färg.
- 7. Lägg skinktärningarna och löken i pajskalet.
- 8. Strö över broccolibuketterna och den rivna osten.
- 9. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde i en separat skål. Krydda med salt och peppar.
- 10. Häll äggstanningen över pajen.
- 11. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills pajen fått en gyllene färg och äggstanningen har stannat.
- 12. Låt pajen svalna något innan servering.
Servera skink- och broccolipajen varm med en fräsch sallad som tillbehör.