Skink- och broccolipaj

Table
  1. Recept: Skink- och broccolipaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Skink- och broccolipaj

Ingredienser:

  • 200 g rökt skinka
  • 1 broccolihuvud
  • 1 lök
  • 200 g riven ost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör till stekning
  • 1 rulle pajdeg

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Skär skinkan i små tärningar.
  3. 3. Skala och hacka löken.
  4. 4. Dela broccolin i små buketter och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter.
  5. 5. Smörj en pajform med smör och klä den med pajdegen.
  6. 6. Stek skinktärningarna och löken i smör tills de får en gyllene färg.
  7. 7. Lägg skinktärningarna och löken i pajskalet.
  8. 8. Strö över broccolibuketterna och den rivna osten.
  9. 9. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde i en separat skål. Krydda med salt och peppar.
  10. 10. Häll äggstanningen över pajen.
  11. 11. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills pajen fått en gyllene färg och äggstanningen har stannat.
  12. 12. Låt pajen svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Servera skink- och broccolipajen varm med en fräsch sallad som tillbehör.

Skumbollar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up