Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Table
  1. Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Ingredienser:

  • 200g pepparkakor
  • 75g smält smör
  • 400g färskost, t.ex. Philadelphia
  • 200g socker
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 apelsin (zest och saft)

Gör så här:

You may also be interested in:  Hallongrottor

1. Börja med att krossa pepparkakorna fint. Detta kan göras genom att lägga dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel eller genom att använda en matberedare.

2. Blanda de krossade pepparkakorna med smält smör i en stor skål tills det blir en smulig deg. Tryck ut degen i botten av en springform och ställ i kylen för att stelna.

3. Vispa färskosten och sockret tills det blir en jämn och fluffig smet. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör sedan i vispgrädden.

4. Tillsätt zest och saft från apelsinen i smeten och blanda väl.

5. Häll smeten över pepparkaksbotten i springformen och jämna till ytan med en slickepott eller baksida av en sked.

You may also be interested in:  Saftig sockerkaka

6. Ställ cheesecaken i frysen i minst 4-5 timmar eller tills den har stelnat helt.

7. Ta ut cheesecaken ur frysen cirka 30 minuter innan servering för att den ska tina upp något. Dekorera med apelsinskal och eventuellt några pepparkakskross som topping.

Servera och njut av denna läckra frysta cheesecake med apelsin och pepparkaka!

Tårtfyllning med fluff
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up