Kaprissås
Recept på Kaprissås
Ingredienser:
- 1 dl kapris
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk honung
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 citron, saften och zesten
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Börja med att skölja av kaprisen i kallt vatten och låt den rinna av.
- I en skål, blanda ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och honung.
- Tillsätt den finhackade rödlöken, citronsaft och zest.
- Rör om väl och smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen stå i kylskåpet i minst 30 minuter för att smakerna ska gifta sig.
- Servera kaprissåsen som tillbehör till fisk, grillat kött eller sallader.
Tips: För att få en extra twist kan du tillsätta färsk dill eller persilja i såsen.