Kaprissås

Table
  1. Recept på Kaprissås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Kaprissås

Ingredienser:

  • 1 dl kapris
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 citron, saften och zesten
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Börja med att skölja av kaprisen i kallt vatten och låt den rinna av.
  2. I en skål, blanda ihop crème fraiche, majonnäs, dijonsenap och honung.
  3. Tillsätt den finhackade rödlöken, citronsaft och zest.
  4. Rör om väl och smaka av med salt och peppar.
  5. Låt såsen stå i kylskåpet i minst 30 minuter för att smakerna ska gifta sig.
  6. Servera kaprissåsen som tillbehör till fisk, grillat kött eller sallader.
You may also be interested in:  Bästa kladdkakan

Tips: För att få en extra twist kan du tillsätta färsk dill eller persilja i såsen.

Pumparisotto med rotfruktschips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up