Pasta amatriciana

Table
  1. Pasta Amatriciana
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Pasta Amatriciana

Ingredienser:

  • 400g pasta (t.ex. spaghetti eller penne)
  • 150g pancetta (italiensk bacon), tärnad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk chiliflakes (justera mängden efter önskad hetta)
  • 1 dl riven pecorinoost (eller parmesan)
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja

Tillagning:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Se till att den blir al dente.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
  3. Tillsätt pancettatärningarna och stek dem tills de blir krispiga.
  4. Tillsätt den finhackade löken och pressad vitlök. Fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  5. Häll i de krossade tomaterna och chiliflakes. Rör om och låt såsen koka upp.
  6. Låt såsen småputtra i cirka 10-15 minuter för att låta smakerna kombineras.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Häll av pastan och tillsätt den i stekpannan med såsen.
  9. Blanda väl så att pastan absorberar såsen och servera genast.
  10. Toppa med riven pecorinoost (eller parmesan) innan servering.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Njut av din läckra Pasta Amatriciana!

Kall dillsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up