Pasta amatriciana
Pasta Amatriciana
Ingredienser:
- 400g pasta (t.ex. spaghetti eller penne)
- 150g pancetta (italiensk bacon), tärnad
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 burk krossade tomater
- 1 tsk chiliflakes (justera mängden efter önskad hetta)
- 1 dl riven pecorinoost (eller parmesan)
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja
Tillagning:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Se till att den blir al dente.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt pancettatärningarna och stek dem tills de blir krispiga.
- Tillsätt den finhackade löken och pressad vitlök. Fräs tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- Häll i de krossade tomaterna och chiliflakes. Rör om och låt såsen koka upp.
- Låt såsen småputtra i cirka 10-15 minuter för att låta smakerna kombineras.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll av pastan och tillsätt den i stekpannan med såsen.
- Blanda väl så att pastan absorberar såsen och servera genast.
- Toppa med riven pecorinoost (eller parmesan) innan servering.
Njut av din läckra Pasta Amatriciana!