Glögg

Table
  1. Recept på Glögg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Glögg

Ingredienser:

  • 1 liter rött vin
  • 1 dl socker
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 kardemummakärnor
  • 2 kanelstänger
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 dl russin
  • 2 dl skållad mandel
  • 1 apelsin
  • 1 msk honung
  • några torkade aprikoser (valfritt)
  • några klyftor äpple (valfritt)

You may also be interested in:  Pad Thai

Gör så här:

  1. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor.
  2. Skär apelsinen i skivor.
  3. I en kastrull, häll vinet och tillsätt socker, kryddpepparkorn, kardemummakärnor, kanelstänger, ingefära, apelsinskivor, russin, mandel, honung samt eventuell torkade aprikoser och äppleklyftor.
  4. Värm glöggen på låg-medelvärme i cirka 30 minuter, utan att låta den koka.
  5. Sila glöggen genom en finmaskig sil för att ta bort kryddorna och frukten.
  6. Häll upp glöggen i glas eller koppar och servera varm.
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Tips: Glöggen kan gärna serveras med pepparkakor och skållade mandel. Justera sockermängden efter eget tycke och smak.

Rosendals morotstårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up