Ugnsbakad lax i sås på tre sätt
Ugnsbakad lax i sås på tre sätt
Sås nummer 1: Citron- och örtsås
Ingredienser:
- 1 dl crème fraiche
- Saften från en halv citron
- En handfull färsk hackad dill
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
1. Blanda crème fraiche och citronsaft i en skål.
2. Tillsätt hackad dill och smaksätt med salt och peppar.
3. Häll såsen över den ugnsbakade laxen och servera.
Sås nummer 2: Honungsglaserad sås
Ingredienser:
- 2 msk smör
- 2 msk honung
- 1 msk sojasås
- 1 tsk riven ingefära
- 2 vitlöksklyftor, pressade
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och rör i honung, sojasås, ingefära och vitlök.
2. Värm såsen på medelvärme tills den är jämnt blandad och lite tjockare.
3. Häll såsen över den ugnsbakade laxen och servera.
Sås nummer 3: Gräddig vitlökssås
Ingredienser:
- 1 dl gräddfil
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- En nypa salt
- En nypa paprikapulver
- En nypa chiliflakes
Gör så här:
1. Blanda gräddfil, pressad vitlök, salt, paprikapulver och chiliflakes i en skål.
2. Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade.
3. Häll såsen över den ugnsbakade laxen och servera.