Ugnsbakad lax i sås på tre sätt

Table
  1. Ugnsbakad lax i sås på tre sätt
    1. Sås nummer 1: Citron- och örtsås
    2. Sås nummer 2: Honungsglaserad sås
    3. Sås nummer 3: Gräddig vitlökssås

Ugnsbakad lax i sås på tre sätt

Sås nummer 1: Citron- och örtsås

Ingredienser:
- 1 dl crème fraiche
- Saften från en halv citron
- En handfull färsk hackad dill
- Salt och peppar efter smak

Gör så här:
1. Blanda crème fraiche och citronsaft i en skål.
2. Tillsätt hackad dill och smaksätt med salt och peppar.
3. Häll såsen över den ugnsbakade laxen och servera.

You may also be interested in:  Lussebullar

Sås nummer 2: Honungsglaserad sås

Ingredienser:
- 2 msk smör
- 2 msk honung
- 1 msk sojasås
- 1 tsk riven ingefära
- 2 vitlöksklyftor, pressade

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och rör i honung, sojasås, ingefära och vitlök.
2. Värm såsen på medelvärme tills den är jämnt blandad och lite tjockare.
3. Häll såsen över den ugnsbakade laxen och servera.

You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Sås nummer 3: Gräddig vitlökssås

Ingredienser:
- 1 dl gräddfil
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- En nypa salt
- En nypa paprikapulver
- En nypa chiliflakes

Gör så här:
1. Blanda gräddfil, pressad vitlök, salt, paprikapulver och chiliflakes i en skål.
2. Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade.
3. Häll såsen över den ugnsbakade laxen och servera.

Kålpudding (grundrecept)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up