Cheesecake med citron och mynta

Table
  1. Cheesecake med citron och mynta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Cheesecake med citron och mynta

Ingredienser:

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 500 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st citron (rivet skal)
  • 1/4 kruka färsk mynta
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här:

  1. Smula digestivekexen fint.
  2. Smält smöret och blanda det med de smulade kexen.
  3. Tryck ut smeten i botten av en springform (ca 24 cm i diameter), så att det blir en jämn botten.
  4. Ställ formen i kylen och låt botten stelna medan du gör fyllningen.
  5. I en skål, vispa färskost, socker, ägg, vispgrädde, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
  6. Hacka den färska myntan fint och rör i smeten.
  7. Häll fyllningen över den stelnade botten i formen.
  8. Grädda cheesecaken i ugnen på 175°C i cirka 40-45 minuter, tills den har stelnat och fått fin färg.
  9. Låt cheesecaken svalna helt i formen innan du lossar den och serverar.
Glutenfri saffranskladdkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up