Matiga fyllda bröd

Table
  1. Matiga fyllda bröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Matiga fyllda bröd

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 10g jäst
  • 1 tsk salt
  • 300ml vatten
  • 200g riven ost
  • 150g skinka
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 st ägg (till pensling)

Gör så här:

  1. Steg 1: Blanda vetemjöl, jäst och salt i en stor skål.
  2. Steg 2: Tillsätt vatten och knåda till en smidig deg.
  3. Steg 3: Låt degen jäsa i ca 1 timme, täckt med en kökshandduk.
  4. Steg 4: Hacka paprika och lök, och stek dem i olivolja tills de är mjuka.
  5. Steg 5: Rulla ut degen på en mjölad yta och dela den i mindre bitar.
  6. Steg 6: Fyll varje bit med ost, skinka och den stekta paprikan och löken.
  7. Steg 7: Vik och nyp ihop degbitarna för att forma små bröd.
  8. Steg 8: Lägg bröden på en bakplåt och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
  9. Steg 9: Pensla bröden med uppvispat ägg.
  10. Steg 10: Grädda i förvärmd ugn på 200°C i ca 15-20 minuter, eller tills bröden är gyllenbruna.
You may also be interested in:  Punschrullar

Servera de matiga fyllda bröden som ett läckert och mättande alternativ till lunch eller som en del av en buffé.

Ugnspannkaka med bacon och gurka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up