Halstrad röding med gräslökshollandaise

Table
  1. Halstrad röding med gräslökshollandaise
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Halstrad röding med gräslökshollandaise

Ingredienser:

  • 4 stycken rödingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 citron, i skivor
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 3 äggulor
  • 150 g smör, smält
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Coleslaw

Gör såhär:

  1. Salta och peppra rödingfiléerna på båda sidor.
  2. Smält 2 msk smör i en stekpanna och lägg i citronskivor.
  3. Stek rödingfiléerna i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och lätt får färg.
  4. I en skål, vispa äggulor och vitvinsvinäger tills det är väl blandat.
  5. Gradvis tillsätta smält smör under vispning, tills såsen blir tjock och krämig.
  6. Rör i hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera den halstrade rödingen med gräslökshollandaise och njut!

Snöbollar med polka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up