Picklade rödbetor

Table
  1. Picklade rödbetor
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär

Picklade rödbetor

Ingredienser

  • 4-6 rödbetor
  • 1 dl ättika
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparkorn
You may also be interested in:  Surkål - syrad vitkål

Gör såhär

  1. Skrubba rödbetorna försiktigt och skär bort blasten, men lämna lite stjälk kvar för att bevara färgen.
  2. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 30-40 minuter beroende på storlek.
  3. Skala de kokta rödbetorna och skär dem i tunna skivor eller klyftor.
  4. I en kastrull, blanda ättika, vatten, socker, salt och pepparkorn och låt det koka upp.
  5. Tillsätt rödbetsskivorna/klyftorna i kastrullen och låt koka på låg värme i ca 5 minuter.
  6. Tag av kastrullen från värmen och låt rödbetorna svalna i lagen.
  7. Häll upp rödbetorna tillsammans med lagen i en ren glasburk med lock.
  8. Låt rödbetorna stå i kylskåpet i minst 24 timmar för att smakerna ska utvecklas och rödbetorna bli genomdränkta av lagen.
  9. Picklade rödbetor kan serveras som tillbehör till olika rätter eller användas som salladsingrediens.

Rabarber spritz
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up