Citronkladdkaka

Table
  1. Citronkladdkaka - Recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Citronkladdkaka - Recept

Ingredienser:

  • 3 citroner
  • 200g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Florsocker (till dekoration)

Gör så här:

  1. Smörj och mjöla en rundform, cirka 24 cm i diameter.
  2. Pressa saften från två citroner och riv skalet från en citron.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt citronsaft och skal. Låt koka upp och dra sedan av från värmen.
  4. I en stor skål, vispa ägg och socker tills det blir ljust och fluffigt.
  5. Tillsätt smör- och citronblandningen i äggsmeten och blanda väl.
  6. Sikta i vetemjöl och vaniljsocker och rör försiktigt tills allt är väl blandat.
  7. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i förvärmd ugn på 175°C i cirka 25-30 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är färdig.
  8. Låt kakan svalna i formen och servera sedan med en dust av florsocker på toppen.
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Bon appétit!

Ugnsbakad kycklingfilé med färskost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up