Päron i ingefärslag

Table
  1. Päron i ingefärslag recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Päron i ingefärslag recept

Ingredienser:

  • 4 päron
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 kanelstång

Gör så här:

  1. Skala päronen och ta bort kärnhuset. Om du vill kan du lämna stjälken kvar för dekorativa ändamål.
  2. I en kastrull, kombinera vatten, socker, riven ingefära och kanelstång. Koka upp blandningen över medelhög värme tills sockret löses upp.
  3. Lägg i päronen i kastrullen och låt de sjuda i ingefärslagen i cirka 15-20 minuter, eller tills de blir mjuka och saftiga.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.
  5. Servera päronen i ingefärslag som de är eller tillsammans med vaniljglass eller vispad grädde.
You may also be interested in:  Tryffelpasta

Tips: För en extra smak kan du tillsätta lite nystött kardemumma eller en skvätt citronsaft i lagen.

Pasta farfalle med ärter bacon och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up