Albondigas i tomatsås




Recept: Albondigas i tomatsås

Table
  1. Recept: Albondigas i tomatsås
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Albondigas i tomatsås

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 morot, tärnad
  • 2 msk olja
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Chapati

Gör så här

  1. Blanda köttfärs, lök, vitlök, ströbröd, mjölk, ägg, salt, svartpeppar och paprikapulver i en skål.
  2. Forma små köttbullar av smeten och lägg dem åt sidan.
  3. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek köttbullarna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Ta sedan ur dem ur stekpannan och ställ åt sidan.
  4. I samma stekpanna, tillsätt röd paprika, grön paprika och morot. Stek dem i några minuter tills de blir mjuka.
  5. Tillsätt krossade tomater, köttbuljong och socker till stekpannan. Blanda väl och låt såsen koka upp.
  6. Lägg tillbaka köttbullarna i stekpannan och låt allt sjuda på låg värme i ca 15-20 minuter, så att smakerna blandar sig väl.
  7. Smaka av med salt och peppar efter behag.
  8. Serv
    Sötpotatisgratäng
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up