Porchetta med rostade grönsaker och spenat- och citroncrème

Table
  1. Recept: Porchetta med rostade grönsaker och spenat- och citroncrème
    1. Porchetta
    2. Rostade grönsaker
    3. Spenat- och citroncrème

Recept: Porchetta med rostade grönsaker och spenat- och citroncrème

Porchetta

Förberedelse: 30 minuter
Tillagning: 3 timmar 30 minuter
Antal portioner: 6

Ingredienser:

  • 1,5 kg fläskkarré
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk rosmarinkvistar
  • 1 msk timjankvistar
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Krossa vitlöksklyftorna tillsammans med fänkålsfrön, rosmarinkvistar och timjankvistar i en mortel tills du får en fin pasta.
  2. Skär ett djupt snitt i fläskkarrén och fyll med vitlöksblandningen.
  3. Bind upp fläskkarrén med matgarn för att hålla den i form.
  4. Gnid in fläskkarrén med olivolja och salta och peppra efter smak.
  5. Placera fläskkarrén i en ugnsfast form och stek i ugnen på 150°C i cirka 3 timmar och 30 minuter, tills innertemperaturen når 70°C.
  6. Låt porchettan vila i 10 minuter innan du skär den i tunna skivor.

Rostade grönsaker

Ingredienser:

  • 500 g rotfrukter (ex: morot, palsternacka, potatis)
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skala och skär rotfrukterna och rödlöken i mindre bitar.
  2. Lägg dem på en plåt, blanda med olivolja, salt och peppar.
  3. Gratinera i ugnen på 200°C i cirka 30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått fin färg.
You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Spenat- och citroncrème

Ingredienser:

  • 200 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Fräs babyspenaten och vitlöksklyftan i lite olivolja tills spenaten har mjuknat.
  2. Mixa den frästa spenaten tillsammans med creme fraiche och citronsaft tills du får en slät crème.
  3. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Servera porchettan med de rostade grönsakerna och spenat- och citroncrèmen. Smaklig måltid!

Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up