Ängamat

Table
  1. Recept på Ängamat
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Ängamat

Ingredienser:

  • 500 g färska ängssalladlever
  • 250 g smör
  • 1 dl färska ängsörter (t.ex. nässlor, maskrosblad, ramslök)
  • 3 st ekologiska ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
You may also be interested in:  Pastagratäng med köttfärs

Gör så här:

  1. Skölj ängssalladlevern och skär bort eventuella hinnor och blodkärl.
  2. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt ängsörterna. Fräs på låg värme i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt ängssalladlevern i stekpannan och stek på medelhög värme i 3-4 minuter. Se till att ängssalladlevern är genomstekt.
  4. I en separat skål, vispa äggen och mjölken tills det är ordentligt blandat.
  5. Tillsätt vetemjöl och salt i ägg- och mjölblandningen och blanda väl.
  6. Rör i ängssalladlevern och ängsörterna i smeten.
  7. Stek små, tunna pannkakor i en varm stekpanna med lite smör. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.
You may also be interested in:  Marängsviss

Tips:

  • Servera ängamatet med en fräsch sallad och lite smetana eller gräddfil.
  • För en extra smakupplevelse, toppa pannkakorna med färska ängsblommor.
  • Variera ängsörterna efter säsong och tillgång.

Lingonpaj med tjinuskisås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up