Pastagratäng med köttfärs

Table
  1. Pastagratäng med köttfärs
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pastagratäng med köttfärs

Ingredienser:

500 g köttfärs

400 g pasta (t.ex. penne eller makaroner)

1 lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, pressade

400 g krossade tomater

200 g riven ost

2 dl grädde

2 msk tomatpuré

1 msk olivolja

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad basilika

You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
  2. Stek köttfärsen i olivolja tills den är genomstekt.
  3. Tillsätt lök och vitlök, och stek i ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano och basilika. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter.
  5. Blanda den färdigkokta pastan med köttfärssåsen.
  6. Häll blandningen i en ugnssäker form och strö över den rivna osten.
  7. Häll grädden över gratängen och krydda med salt och peppar efter smak.
  8. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter, eller tills osten fått fin färg och gratängen är genomvarm.
  9. Servera pastagratängen varm och njut!
Kassler i ugn med rödlök och tomat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up