Pastagratäng med köttfärs
Pastagratäng med köttfärs
Ingredienser:
500 g köttfärs
400 g pasta (t.ex. penne eller makaroner)
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
400 g krossade tomater
200 g riven ost
2 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
- Stek köttfärsen i olivolja tills den är genomstekt.
- Tillsätt lök och vitlök, och stek i ytterligare några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano och basilika. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter.
- Blanda den färdigkokta pastan med köttfärssåsen.
- Häll blandningen i en ugnssäker form och strö över den rivna osten.
- Häll grädden över gratängen och krydda med salt och peppar efter smak.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter, eller tills osten fått fin färg och gratängen är genomvarm.
- Servera pastagratängen varm och njut!