Saffrans crème brûlée

Table
  1. Recept: Saffrans crème brûlée
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Saffrans crème brûlée

Ingredienser:

  • Saffran (en nypa)
  • 6 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Lite extra strösocker till att karamellisera ytan

Gör så här:

  1. Blanda saffranet med lite varmt vatten och låt det dra i cirka 10 minuter.
  2. I en skål, vispa äggulor och strösocker tills det blir en jämn smet.
  3. Tillsätt saffranet och vispgrädden i äggulor-smeten och rör om ordentligt.
  4. Tillsätt vaniljsocker och fortsätt att blanda väl.
  5. Fördela smeten i ugnsfasta portionsformar eller i en större form.
  6. Placera formarna i ett vattenbad i ugnen och grädda på 150 grader i cirka 45-50 minuter eller tills krämerna har fått en fast konsistens.
  7. Ta ut formarna och låt svalna i rumstemperatur.
  8. Strö ett jämnt lager av strösocker på toppen av varje kräm.
  9. Carmelisera ytan genom att använda en brännare eller genom att gratinera krämerna i ugnen med grillfunktionen på hög värme tills sockret smälter och blir gyllenbrunt.
  10. Låt krämerna svalna igen och ställ dem i kylen i minst 1-2 timmar innan servering.

You may also be interested in:  Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

Tips: Servera den saffransdoftande crème brûlée med några färska bär på toppen för en extra touch.

Fläskfilé i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up