Sockerlag med saffran

Table
  1. Recept: Sockerlag med saffran
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Sockerlag med saffran

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 gram saffran

Gör så här

  1. Häll vatten och strösocker i en kastrull.
  2. Koka upp blandningen under omrörning tills sockret har löst sig helt.
  3. Tillsätt saffran och rör om väl. Låt det sjuda på låg värme i cirka 5 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt sockerlagen svalna.
  5. Häll sockerlagen på en ren flaska eller burk och förvara i kylskåp.
You may also be interested in:  Falafel

Den färdiga sockerlagen kan användas för att söta och ge saffranssmak åt olika bakverk och drycker.

Panerad torsk med Rhode Islandsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up