Spetskålssallad med apelsin
Recept: Spetskålssallad med apelsin
Ingredienser:
- 1 spetskålshuvud
- 2 apelsiner
- 1 rödlök
- 1 näve färsk mynta
- 1 dl mandelspån
- 1/4 kopp olivolja
- 2 msk citronsaft
- 1 tsk honung
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skär spetskålen i tunna strimlor och lägg dem i en stor skål.
- Skala apelsinerna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem över spetskålen.
- Skiva rödlöken tunt och tillsätt den i skålen.
- Riv myntabladen och strö över salladen.
- I en torr stekpanna, rosta mandelspånen tills de får en fin gyllenbrun färg. Strö dem över salladen.
- I en separat skål, blanda olivolja, citronsaft och honung för dressingen. Rör om tills ingredienserna är väl blandade.
- Häll dressingen över salladen och blanda väl för att täcka alla ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera genast och njut av en fräsch spetskålssallad med en hint av apelsin!