Spetskålssallad med apelsin

Table
  1. Recept: Spetskålssallad med apelsin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Spetskålssallad med apelsin

Ingredienser:

  • 1 spetskålshuvud
  • 2 apelsiner
  • 1 rödlök
  • 1 näve färsk mynta
  • 1 dl mandelspån
  • 1/4 kopp olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Bakad potatis

Gör så här:

  1. Skär spetskålen i tunna strimlor och lägg dem i en stor skål.
  2. Skala apelsinerna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem över spetskålen.
  3. Skiva rödlöken tunt och tillsätt den i skålen.
  4. Riv myntabladen och strö över salladen.
  5. I en torr stekpanna, rosta mandelspånen tills de får en fin gyllenbrun färg. Strö dem över salladen.
  6. I en separat skål, blanda olivolja, citronsaft och honung för dressingen. Rör om tills ingredienserna är väl blandade.
  7. Häll dressingen över salladen och blanda väl för att täcka alla ingredienser.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera genast och njut av en fräsch spetskålssallad med en hint av apelsin!
Klassisk tomatsalsa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up