Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot
Table
Bönbiffar och krämig kålsallad med pepparrot
Ingredienser för bönbiffar:
- 300g svarta bönor, kokta och avrunna
- 1 liten lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, finhackad
- 1 dl ströbröd
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk färsk persilja, finhackad
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- Mixa de avrunna bönorna i en matberedare tills det blir en slät smet.
- Stek lök, vitlök och paprika i olivolja tills de blir mjuka.
- I en stor skål, blanda bönsmeten, stekt lökblandning, ströbröd, vetemjöl, persilja och kryddor.
- Forma smeten till biffar och stek dem i olivolja på medelhög värme tills de blir gyllenbruna och genomvarma.
Ingredienser för krämig kålsallad med pepparrot:
- 200g vitkål, strimlad
- 1 morot, strimlad
- 1/4 rödkålshuvud, strimlad
- 2 dl gräddfil
- 2 msk färsk pepparrot, riven
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk citronsaft
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- I en stor skål, blanda vitkål, morot och rödkål.
- I en separat skål, blanda gräddfil, pepparrot, dijonsenap och citronsaft.
- Häll den krämiga såsen över kålbladningen och blanda väl.
- Tillsätt salt och svartpeppar efter smak.
Servera bönbiffarna tillsammans med den krämiga kålsalladen och njut av denna smakrika och hälsosamma måltid!