Julkorv
Recept på Julkorv
Ingredienser:
- 500 gram blandfärs (fläskkött och nötkött)
- 1 dl ströbröd
- 1 dl grädde
- 1 ägg
- 1 tsk malen kryddpeppar
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk salt
Tillagning:
- Blanda ströbröd och grädde i en skål och låt svälla i några minuter.
- I en annan skål blanda färs, ägg och kryddor.
- Tillsätt ströbrödsblandningen till färsen och blanda väl.
- Forma korvliknande rullar av färsen och lägg på en plåt.
- Grilla korvarna på medelhög värme i ca 10-15 minuter eller stek dem i en stekpanna tills de är genomstekta och har fin färg.
Servera julkorven med en härlig senapssås och klassiska tillbehör som potatismos, rödkål och lingon.