Kladdkaka med kokostosca
Kladdkaka med kokostosca
Ingredienser:
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Tosca:
- 75 g smör
- 1 dl socker
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl riven kokos
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret och chokladen tillsammans i en kastrull över låg värme.
- I en skål, vispa ägg och strösocker med elvisp tills det blir pösigt.
- Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och rör om väl.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och salt. Blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i en smord och mjölad rund form.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
- Under tiden kakan gräddas, gör toscan. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, vispgrädde och riven kokos. Koka upp och låt småkoka i ca 5 minuter under omrörning.
- Ta ut kakan ur ugnen och häll över toscan jämnt över kakan.
- Grädda kakan med toscan i ytterligare ca 10 minuter.
- Låt kakan svalna innan servering. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.