Kladdkaka med kokostosca

Table
  1. Kladdkaka med kokostosca
    1. Ingredienser:
    2. Tosca:
    3. Gör så här:

Kladdkaka med kokostosca

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Tosca:

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl riven kokos
You may also be interested in:  Kassler Hawaii

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och chokladen tillsammans i en kastrull över låg värme.
  3. I en skål, vispa ägg och strösocker med elvisp tills det blir pösigt.
  4. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och rör om väl.
  5. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och salt. Blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
  6. Häll smeten i en smord och mjölad rund form.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
  8. Under tiden kakan gräddas, gör toscan. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, vispgrädde och riven kokos. Koka upp och låt småkoka i ca 5 minuter under omrörning.
  9. Ta ut kakan ur ugnen och häll över toscan jämnt över kakan.
  10. Grädda kakan med toscan i ytterligare ca 10 minuter.
  11. Låt kakan svalna innan servering. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
Pizookie
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up