Kokostoppar med saffran och apelsin

Table
  1. Recept: Kokostoppar med saffran och apelsin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kokostoppar med saffran och apelsin

Ingredienser:

  • 200 g kokosflingor
  • 100 g strösocker
  • 2 äggvitor
  • 0,5 g saffran
  • Skal från 1 apelsin

You may also be interested in:  Smulpaj med blåbär och hallon

Gör så här:

  1. 1. Förvärm ugnen till 175°C.
  2. 2. Blanda kokosflingor, strösocker, saffran och apelsinskal i en skål.
  3. 3. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan skål. Tillsätt äggvitorna till kokosblandningen och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
  4. 4. Plocka små mängder av kokosblandningen och forma dem till små toppar på en bakplåtspapperklädd plåt.
  5. 5. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills topparna har fått en gyllenbrun färg.
  6. 6. Låt kokostopparna svalna på plåten innan servering.
You may also be interested in:  Krämig kycklinggryta med ris

Tips: Servera kokostopparna med en kopp varmt te eller kaffe för en härlig fikastund.

Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up