Hasselnötskrokant

Table
 1. Recept: Hasselnötskrokant
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:
  3. Servering:

Recept: Hasselnötskrokant

Ingredienser:

 • 200 g hasselnötter
 • 200 g socker
 • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 180°C.
 2. Sprid ut hasselnötterna på en bakplåtspapperklädd bakplåt och rosta dem i ugnen i cirka 8-10 minuter, tills de är gyllenbruna och doftar gott. Passa noga då nötterna kan brännas snabbt.
 3. Ta ut nötterna ur ugnen och låt dem svalna något.
 4. Gnid bort skalen från nötterna genom att placera dem i en torr kökshandduk och gnugga försiktigt tills skalet lossnar.
 5. Hacka de skalade hasselnötterna grovt.
 6. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt sockret. Rör om kontinuerligt tills sockret smälter och bildar en gyllenbrun karamell.
 7. Tillsätt de hackade hasselnötterna och vaniljextraktet till karamellen i stekpannan. Rör om väl så att nötterna täcks av karamellen.
 8. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper och sprid ut den i ett jämnt lager.
 9. Låt krokanten svalna helt och stelna innan du bryter den i mindre bitar.
You may also be interested in:  Struvor

Servering:

Servera hasselnötskrokanten som den är, eller använd den som topping på glass, paj eller i bakverk.

Pasta med krämig broccoli
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up