Köttfärspizza

Table
  1. Köttfärspizza
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Köttfärspizza

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt och peppar efter smak
  • 250g pizzadeg
  • 200g riven ost
  • Färska champinjoner, skivade
  • Paprika, tärnad
  • Oliver, skivade

You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Gör så här:

  1. Stek köttfärsen i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare några minuter.
  2. Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, salt och peppar till köttfärsblandningen. Låt sjuda i cirka 10 minuter, tills såsen tjocknar något. Rör om då och då.
  3. Kavla ut pizzadegen på en mjölad yta och lägg den på en bakplåt med bakplåtspapper.
  4. Bred ut köttfärssåsen jämnt över pizzadegen och strö över den rivna osten. Toppa med champinjoner, paprika och oliver.
  5. Grädda i förvärmd ugn på 220°C i cirka 15-20 minuter, tills pizzan har fått fin färg och osten har smält.
  6. Servera och njut av din köttfärspizza!

Rullrån
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up