Köttfärspizza
Köttfärspizza
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 burk krossade tomater
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och peppar efter smak
- 250g pizzadeg
- 200g riven ost
- Färska champinjoner, skivade
- Paprika, tärnad
- Oliver, skivade
Gör så här:
- Stek köttfärsen i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, salt och peppar till köttfärsblandningen. Låt sjuda i cirka 10 minuter, tills såsen tjocknar något. Rör om då och då.
- Kavla ut pizzadegen på en mjölad yta och lägg den på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Bred ut köttfärssåsen jämnt över pizzadegen och strö över den rivna osten. Toppa med champinjoner, paprika och oliver.
- Grädda i förvärmd ugn på 220°C i cirka 15-20 minuter, tills pizzan har fått fin färg och osten har smält.
- Servera och njut av din köttfärspizza!