Klassisk cheesecake
Recept: Klassisk cheesecake
Ingredienser:
- 200 g digestivekex
- 100 g smör, smält
- 500 g färskost, t.ex. philadelphiaost
- 200 g socker
- 3 st ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 1 förpackning frysta bär
Gör så här:
- Krossa digestivekexen och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på en springform och ställ in i frysen.
- I en stor skål, vispa färskost och socker tills det blir fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt vispa efter varje tillsättning. Rör i vaniljextrakt, vispgrädde och vetemjöl.
- Ta fram springformen från frysen och häll i färskostblandningen. Jämna till ytan med en slickepott.
- Baka cheesecaken i ugnen på 175°C i cirka 50-60 minuter, eller tills den har stelnat i mitten.
- Låt cheesecaken svalna helt i formen innan du tar ut den och ställer den i kylskåpet i minst 4 timmar, eller över natten.
- Ta ut cheesecaken ur formen och dekorera med frysta bär innan servering.
Serveringstips:
Slice av cheesecake och servera med färska jordgubbar eller hallon och en klick grädde.