Klassisk cheesecake

Table
  1. Recept: Klassisk cheesecake
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept: Klassisk cheesecake

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 500 g färskost, t.ex. philadelphiaost
  • 200 g socker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 förpackning frysta bär

Gör så här:

  1. Krossa digestivekexen och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på en springform och ställ in i frysen.
  2. I en stor skål, vispa färskost och socker tills det blir fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt vispa efter varje tillsättning. Rör i vaniljextrakt, vispgrädde och vetemjöl.
  3. Ta fram springformen från frysen och häll i färskostblandningen. Jämna till ytan med en slickepott.
  4. Baka cheesecaken i ugnen på 175°C i cirka 50-60 minuter, eller tills den har stelnat i mitten.
  5. Låt cheesecaken svalna helt i formen innan du tar ut den och ställer den i kylskåpet i minst 4 timmar, eller över natten.
  6. Ta ut cheesecaken ur formen och dekorera med frysta bär innan servering.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Serveringstips:

Slice av cheesecake och servera med färska jordgubbar eller hallon och en klick grädde.

Grön soppa med vitlöksbröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up