Potatisplättar med bacon och lingonsylt

Table
  1. Recept: Potatisplättar med bacon och lingonsylt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Potatisplättar med bacon och lingonsylt

Ingredienser:

  • 500g potatis
  • 1 lök
  • 2 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 100g bacon
  • 2 msk smör
  • Lingonsylt för servering
  • Salta och peppra efter smak

You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. Skala och riv potatisen samt finhacka löken.
  2. Krama ur överflödig vätska från den rivna potatisen och lägg den i en skål.
  3. Tillsätt löken, äggen, mjölet, salt och peppar till skålen med potatis och rör om väl.
  4. Stek baconet i en stekpanna tills det är krispigt. Ta därefter ut baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper.
  5. Använd samma stekpanna och tillsätt smör. Värm pannan på medelhög värme.
  6. Lägg små klickar av potatisröran i stekpannan och platta till dem med baksidan av en sked.
  7. Stek plättarna på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  8. Servera potatisplättarna med krispigt bacon och lingonsylt.

Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up