Potatisplättar med bacon och lingonsylt
Recept: Potatisplättar med bacon och lingonsylt
Ingredienser:
- 500g potatis
- 1 lök
- 2 ägg
- 2 msk mjöl
- 100g bacon
- 2 msk smör
- Lingonsylt för servering
- Salta och peppra efter smak
Gör så här:
- Skala och riv potatisen samt finhacka löken.
- Krama ur överflödig vätska från den rivna potatisen och lägg den i en skål.
- Tillsätt löken, äggen, mjölet, salt och peppar till skålen med potatis och rör om väl.
- Stek baconet i en stekpanna tills det är krispigt. Ta därefter ut baconet och låt det rinna av på ett hushållspapper.
- Använd samma stekpanna och tillsätt smör. Värm pannan på medelhög värme.
- Lägg små klickar av potatisröran i stekpannan och platta till dem med baksidan av en sked.
- Stek plättarna på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Servera potatisplättarna med krispigt bacon och lingonsylt.