Fläderblomssaft

Table
  1. Recept på Fläderblomssaft
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Fläderblomssaft

Ingredienser:

  • 25-30 fläderblommor
  • 1 liter vatten
  • 500 g socker
  • 1 citron
  • 1-2 tsk citronsyra (valfritt)

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör såhär:

  1. Plocka fläderblommorna och skaka av eventuell smuts och smådjur.
  2. Koka upp vattnet och häll det över fläderblommorna i en bunke eller stor skål.
  3. Låt blommorna dra i vattnet i cirka 24 timmar. Rör om då och då.
  4. Sila sedan blomvattnet genom en finmaskig sil eller silduk för att få bort blommorna.
  5. Häll blomvattnet i en kastrull och tillsätt socker.
  6. Skär citronen i skivor och lägg i kastrullen.
  7. Koka upp saften under omrörning och låt den sedan sjuda i 10-15 minuter.
  8. Ta bort kastrullen från värmen och låt saften svalna.
  9. Tillsätt citronsyra om du vill ge saften en extra syrlig smak.
  10. Häll upp saften på rena flaskor eller burkar och förvara i kylen.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Tips: Servera fläderblomssaften iskall med några isbitar och en skiva citron för extra fräschör.

Potatispannkaka med bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up