Steka entrecôte

Table
  1. Recept: Steka entrecôte
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Steka entrecôte

Ingredienser:

  • Entrecôte: 1 styck
  • Smör: 2 msk
  • Olja: 2 msk
  • Flingsalt: efter smak
  • Peppar: efter smak

Gör så här:

  1. Ta ut entrecôten några minuter i förväg för att låta den bli rumstempererad.
  2. Krydda köttet runt om med flingsalt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna på hög värme och tillsätt smör och olja.
  4. Lägg i entrecôten och stek den på hög värme i 2-3 minuter på varje sida för en medium rare temperatur.
  5. Ta bort köttet från stekpannan och låt det vila i 5-10 minuter under folie.
  6. Skiva entrecôten i tunna skivor och servera med önskade tillbehör.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Tips: För att få ett extra smakrik resultat kan du gnida in köttet med en kryddblandning bestående av vitlökspulver, lökpulver och örtkryddor innan du steker det.

Vinbärsgelé
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up