Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Table
  1. Recept: Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Luffarstek med rostad färskpotatis och pumpa samt parmesan- och sardellsmör

Ingredienser:

  • Luffarstek
  • Rostad färskpotatis
  • Pumpa
  • Parmesan- och sardellsmör
  • Smör
  • Olivolja
  • Vitlök
  • Salvia
  • Salt
  • Peppar

Tillagning:

  1. Börja med att förbereda luffarsteken genom att salta och peppra köttet.
  2. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och stek luffarsteken på medelhög värme i cirka 5 minuter per sida eller tills den fått en fin stekyta.
  3. Under tiden kan du förbereda färskpotatisen och pumpan genom att skära dem i mindre bitar.
  4. Lägg färskpotatisen och pumpan på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.
  5. För att göra parmesan- och sardellsmöret, blanda ihop riven parmesan, finhackade sardeller, smör, vitlök och hackad salvia i en skål. Rör om tills allt har blandats väl.
  6. När luffarsteken är färdigstekt, låt den vila i ca 10 minuter innan du skär upp den i skivor.
  7. Servera luffarsteken tillsammans med den rostade färskpotatisen och pumpan. Toppa med parmesan- och sardellsmöret.
You may also be interested in:  Stekt spätta med citronsås

Smaklig måltid!

Citron- och limecheesecake
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up