Red velvet cake med jordgubbar

Table
  1. Red Velvet Cake med Jordgubbar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Red Velvet Cake med Jordgubbar

Ingredienser:

  • 250 g mjukt smör
  • 350 g strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 msk röd karamellfärg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kallt starkt kaffe
  • 300 g färska jordgubbar
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Gör så här:

  1. Steg 1: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en rund form.
  2. Steg 2: Vispa smör och strösocker luftigt i en stor skål.
  3. Steg 3: Tillsätt ägg, filmjölk, karamellfärg och vaniljsocker. Rör om till en jämn smet.
  4. Steg 4: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Sikta blandningen över smeten och rör om försiktigt.
  5. Steg 5: Tillsätt kaffe och blanda väl. Degen ska vara slät och utan klumpar.
  6. Steg 6: Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel.
  7. Steg 7: Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter, eller tills en provsticka kommer ut torr.
  8. Steg 8: Låt kakan svalna helt på ett galler.
  9. Steg 9: Skär jordgubbarna i skivor och placera dem jämnt på den avsvalnade kakan.
  10. Steg 10: Servera och njut av din härliga Red Velvet Cake med Jordgubbar!

Chiligryta på pulled pork med bönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up