Långpannekyckling med citron och persilja

Table
  1. Recept: Långpannekyckling med citron och persilja
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Långpannekyckling med citron och persilja

Ingredienser:

  • 1 hel kyckling, cirka 1,5 kg
  • 2 citroner
  • 1 kruka persilja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • Olivolja
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Klassisk pajdeg- grundrecept

Gör så här:

  1. Starta ugnen och förvärm den till 200°C.
  2. Tvätta och torka kycklingen noggrant.
  3. Skär citronerna i skivor och hacka persiljan grovt.
  4. Massera kycklingen med lite olivolja och krydda den med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  5. Placera kycklingen i en långpanna och fyll buken med citronskivor och persilja.
  6. Sprid ut de finhackade vitlöksklyftorna över kycklingen.
  7. Täck långpannan med aluminiumfolie och ställ in den i ugnen.
  8. Grilla kycklingen i ca 45-60 minuter.
  9. Ta bort aluminiumfolien och grilla kycklingen i ytterligare 10-15 minuter för att få en krispig yta.
  10. Ta ut kycklingen från ugnen och låt den vila i några minuter innan du skär upp den.
  11. Servera kycklingen varm med citronklyftor och persilja som dekoration.
Hembakta vetetortillas
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up