Sandefjordsås

Table
  1. Recept: Sandefjordsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Sandefjordsås

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk vetemjöl
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
  2. Tillsätt vetemjöl och vispa snabbt ihop det med smöret.
  3. Häll i grädde och fiskbuljong, och fortsätt att vispa tills såsen tjocknar och blir slät.
  4. Tillsätt citronsaft för att ge såsen en frisk smak.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera såsen varm över fisk eller skaldjur.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Tips: Sandefjordsås är en klassisk sås som passar perfekt till stekt eller kokt fisk, såväl som till skaldjur. Du kan också experimentera med att tillsätta färska örter eller andra smaksättningar för att variera smaken på såsen.

Grillad fläskkotlett
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up