Krabbelurer

Table
  1. Recept på Krabbelurer
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Krabbelurer

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg

Gör såhär:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk och ägg och vispa till en jämn smet.
  3. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och smörj den lätt med smör eller olja.
  4. Häll små klickar av smeten i stekpannan och grädda tills undersidan är gyllene och det bildas bubblor på ovansidan.
  5. Vänd krabbelurerna och grädda dem även på den andra sidan tills de är genomgräddade.
  6. Servera varma med sylt, grädde eller annat tillbehör efter smak.
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tips: För extra smakvariation kan du tillsätta vaniljsocker eller kardemumma i smeten. Du kan även servera krabbelurerna med frukt eller bär för en friskare smak.

Gravad lax med kokt potatis och äggkräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up