Coeur de filét Provencale

Table
  1. Recept: Coeur de filét Provencale
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Coeur de filét Provencale

Ingredienser:

  • 400 g filé
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lök, finhackad
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Gör såhär:

  1. Skär filén i mindre bitar och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filén på medelhög värme tills den är genomstekt. Ta sedan ut filén ur pannan och ställ åt sidan.
  3. I samma stekpanna, tillsätt mer olja om det behövs och stek lök, vitlök och paprika tills de är mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt krossade tomater, basilika, oregano och smula ner buljongtärningen. Rör om väl och låt sjuda i cirka 10 minuter.
  5. Lägg tillbaka filén i pannan och rör om försiktigt så att filén täcks av såsen. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  6. Servera tillsammans med kokt potatis, ris eller en sallad.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Detta recept på Coeur de filét Provencale är en härlig rätt med massor av smak. Från den grillade och saftiga filén till den rika tomatsåsen med örter, är detta en rätt som kommer att imponera på dina smaklökar. Prova det idag och njut av en fantastisk middag!

Rocky road med rostade nötter och skumtomtar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up