Coeur de filét Provencale
Recept: Coeur de filét Provencale
Ingredienser:
- 400 g filé
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 lök, finhackad
- 1 röd paprika, skivad
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och svartpeppar efter smak
- Olja för stekning
Gör såhär:
- Skär filén i mindre bitar och krydda med salt och svartpeppar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek filén på medelhög värme tills den är genomstekt. Ta sedan ut filén ur pannan och ställ åt sidan.
- I samma stekpanna, tillsätt mer olja om det behövs och stek lök, vitlök och paprika tills de är mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt krossade tomater, basilika, oregano och smula ner buljongtärningen. Rör om väl och låt sjuda i cirka 10 minuter.
- Lägg tillbaka filén i pannan och rör om försiktigt så att filén täcks av såsen. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Servera tillsammans med kokt potatis, ris eller en sallad.
Detta recept på Coeur de filét Provencale är en härlig rätt med massor av smak. Från den grillade och saftiga filén till den rika tomatsåsen med örter, är detta en rätt som kommer att imponera på dina smaklökar. Prova det idag och njut av en fantastisk middag!