Risotto med kantareller och parmesan

Table
  1. Recept: Risotto med kantareller och parmesan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Risotto med kantareller och parmesan

Ingredienser:

  • 300 g risottoris
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 200 g färska kantareller
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kruka färsk persilja
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Morotskaka

Gör så här:

  1. Steg 1: Hacka löken och skär kantarellerna i mindre bitar.
  2. Steg 2: Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek löken tills den blir mjuk och glansig.
  3. Steg 3: Tillsätt kantarellerna och stek dem tills de får fin färg.
  4. Steg 4: Tillsätt riset i pannan och rör om så att riset blir välblandat med lök och svamp.
  5. Steg 5: Häll i vinet och låt det koka in i riset under omrörning.
  6. Steg 6: Tillsätt buljongen, lite i taget, under omrörning tills risotton blir krämig och riset är al dente.
  7. Steg 7: Ta pannan av värmen och rör ner smör och riven parmesanost tills de smälter och blandas väl med risotton.
  8. Steg 8: Finhacka persiljan och strö över risotton.
  9. Steg 9: Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tips: Servera risotton med en fräsch sallad och ett glas vitt vin för en komplett måltid.

Kryddmarinerad fläskytterfilé
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.