Stekt sej med dillsås och ärtor




Recept: Stekt sej med dillsås och ärtor

Table
  1. Stekt sej med dillsås och ärtor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Stekt sej med dillsås och ärtor

Ingredienser:

  • 4 stycken sejfiléer
  • 2 matskedar smör
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 citron, saften
  • 1 matsked hackad dill
  • 200g ärtor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Quesadilla med ost och skinka

Gör så här:

  1. Smält smöret på medelhög värme i en stekpanna.
  2. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 minut.
  3. Lägg i sejfiléerna och stek dem i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun färg.
  4. Pressa över citronsaften och strö över dillen. Salta och peppra efter smak.
  5. I en separat kastrull, koka ärtorna i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. När de är klara, häll av vattnet och ställ åt sidan.
  6. I en liten skål, blanda gräddfil och majonnäs till en jämn sås.
  7. Serv
    Nyponsoppa med mandelbiskvier
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up