Frozen yoghurt med vanilj och citron
Recept: Frozen yoghurt med vanilj och citron
Ingredienser:
- 500 g grekisk yoghurt
- 150 g socker
- 1 vaniljstång
- 2 citroner
Gör så här:
- Förbered en stor skål och en glassmaskin.
- I en separat skål, blanda grekisk yoghurt och socker.
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfröna i yoghurten och blanda väl.
- Riv skalet från citronerna och pressa saften ur dem. Tillsätt både rivet skal och citronsaft i yoghurten och blanda ordentligt.
- Häll smeten i glassmaskinen och kör den enligt tillverkarens instruktioner tills konsistensen är krämig och fryst.
- Förvara den färdiga frozen yoghurten i en lufttät behållare i frysen tills servering.
Tips: För att garnera din frozen yoghurt kan du använda färska bär, hackade nötter eller en citronskiva. Servera i glas eller skålar och njut av den uppfriskande smaken!