Frozen yoghurt med vanilj och citron

Table
  1. Recept: Frozen yoghurt med vanilj och citron
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Frozen yoghurt med vanilj och citron

Ingredienser:

  • 500 g grekisk yoghurt
  • 150 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 2 citroner

Gör så här:

  1. Förbered en stor skål och en glassmaskin.
  2. I en separat skål, blanda grekisk yoghurt och socker.
  3. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfröna i yoghurten och blanda väl.
  4. Riv skalet från citronerna och pressa saften ur dem. Tillsätt både rivet skal och citronsaft i yoghurten och blanda ordentligt.
  5. Häll smeten i glassmaskinen och kör den enligt tillverkarens instruktioner tills konsistensen är krämig och fryst.
  6. Förvara den färdiga frozen yoghurten i en lufttät behållare i frysen tills servering.
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Tips: För att garnera din frozen yoghurt kan du använda färska bär, hackade nötter eller en citronskiva. Servera i glas eller skålar och njut av den uppfriskande smaken!

Spritzer
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up