Saffranspannacotta
Recept: Saffranspannacotta
Ingredienser:
- 1 påse saffran (0,5 g)
- 5 dl vispgrädde
- 1,5 dl strösocker
- 4 gelatinblad
- 1 tsk vaniljsocker
- Till servering: hackade pistagenötter och lingonsylt
Gör såhär:
- Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- I en liten kastrull, häll vispgrädde tillsammans med saffran och strösocker. Värm upp under omrörning tills sockret löst sig helt. Ta av kastrullen från värmen.
- Smält de blötlagda gelatinbladen i den varma gräddblandningen, rör om tills allt har blandats väl.
- Tillsätt vaniljsocker och rör om igen för att se till att allt har blandats ihop ordentligt.
- Häll upp blandningen i portionsformar eller skålar, ställ dem i kylskåpet och låt de sätta sig i minst 4 timmar eller över natten.
- Före servering, dekorera med hackade pistagenötter och servera med en klick lingonsylt vid sidan av.
Tips:
För variation kan du tillsätta rivit citronskal eller kardemumma i gräddblandningen för extra smak.