Saffranspannacotta

Table
  1. Recept: Saffranspannacotta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Saffranspannacotta

Ingredienser:

  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 gelatinblad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Till servering: hackade pistagenötter och lingonsylt

Gör såhär:

  1. Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. I en liten kastrull, häll vispgrädde tillsammans med saffran och strösocker. Värm upp under omrörning tills sockret löst sig helt. Ta av kastrullen från värmen.
  3. Smält de blötlagda gelatinbladen i den varma gräddblandningen, rör om tills allt har blandats väl.
  4. Tillsätt vaniljsocker och rör om igen för att se till att allt har blandats ihop ordentligt.
  5. Häll upp blandningen i portionsformar eller skålar, ställ dem i kylskåpet och låt de sätta sig i minst 4 timmar eller över natten.
  6. Före servering, dekorera med hackade pistagenötter och servera med en klick lingonsylt vid sidan av.

You may also be interested in:  Pulled pork

Tips:

För variation kan du tillsätta rivit citronskal eller kardemumma i gräddblandningen för extra smak.

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up